Megajackpots Cleopatra

2017-08-29

Ta en tur 2000 år tillbaka i tiden och bege dig in i det ptolemeiska riket där Cleopatra är drottning. Sök efter jackpottskatten som kan uppnå ett värde av miljontals kronor!

Megajackpots Cleopatra är ett progressivt jackpottspel skapat av IGT. Att jackpotten är progressiv innebär att den ständigt växer för var insats som läggs i spelet och kan nå summor på flera miljoner kronor. Spelet är en del av IGTs megajackpot-serie där alla spel i serien använder sig av samma jackpott.
Utöver den stora jackpotten som kan vinnas, bjuder Megajackpots Cleopatra på ett free spin-läge som multiplicerar vinster med x3, samt en wild-symbol som multiplicerar dem med x2.

Atmosfär och symboler

Jämfört med dagens moderna spel som lanseras av bland annat NetEnt och Yggdrasil, har Megajackpots Cleopatra en mycket enklare design. Det är en typisk slot som du skulle kunna stöta på vid ett besök till ett landbaserat casino.

Det finns inte mycket till bakgrund i spelet, utan spelet utgörs mer eller mindre helt av hjulen. Det finns heller ingen musik som spelas såvida du inte gör ett snurr. När du väl gör ett spelas det däremot upp en form av psykedelisk och nästan hypnotiserande melodi, vilken kan variera ifrån ett snurr till ett annat.

Det finns inte direkt någon hög grafik eller avancerade animationer att tala om, men vid vissa tillfällen, såsom när ett free spin-läge utlöses eller en vinst med en wild-symbol sker, lägger myternas drottning en kommentar med sin harmoniska röst.

Det finns totalt 13 olika symboler i spelet där två av dessa är specialsymboler och resterande 11 standard, vinstgivande sådana. De fem högst värda av dessa består av typiskt egyptiska kännetecknande, varav den mest värdefulla är en avbildning av den heliga pillerbaggen. De sex mindre värda symbolerna representeras av de klassiska kortvalörerna 9, 10, J, Q, K och A, vilka har fått sig en touch av Egypten till sin design.

Bland specialsymbolerna finner du en Sphinx och en Megajackpots-logo. Sphinxen är en scatter som kan betala ut 2-100x insatsen beroende på antalet som dyker upp, samt även kan utlösa ett free spin-läge. Megajackpots-logon är dels en wild-symbol som ersätter alla andra symboler i spelet, förutom scatter-symbolen.

När den är en del av en vinnande linje multiplicerar den dessutom vinsten för den linjen med x2. Förutom att agera som en wild, kan denna symbol betala ut den stora jackpotten när fem stycken visar sig på den mittersta raden. Om fem stycken visar sig på någon annan vinnande rad, tilldelas istället en vinst på 500x insatsen

Insatsalternativ och utformning

I Megajackpots Cleopatra finner du 20 fasta vinstlinjer som är fördelad över fem hjul och tre rader. Insatsen justeras genom en satsningspanel med åtta olika alternativ. Den lägsta möjliga insatsen är på 4 kr, varav den högsta på 400 kr.

Då spelet har en väldigt enkel design finns det inte några inställningar, förutom kvalitén på grafiken och om ljudet ska vara på eller av.

Free spin-läget

Får du tre eller fler scatter-symboler i form av sphinxen någonstans på hjulen, utlöser detta ett free spin-läge med 15 stycken free spins. Dessa spelas precis som vanligt, förutom att alla vinster multipliceras med x3. Undantaget till detta är en rad av fem stycken Megajackpot-symboler (wilds) som inte multipliceras. Du har under free spin-läget möjlighet att utlösa fler free spins genom att tre eller fler nya scatter-symboler dyker upp

Den progressiva jackpotten

Det finns två sätt som den progressiva jackpotten kan vinnas på. Det första är att fem stycken Megajackpot-symboler dyker upp på den mittersta vinstraden i spelet. Det andra är att den slumpmässigt tilldelas på ett snurr, då det för varje snurr finns en chans att den utlöses utan att det syns på hjulen.

Jackpotten kan vinnas oavsett insats i spelet, men ju högre insats du spelar med, desto större chans är det att vinna den. Vinstchansen är helt linjär med insatsen, vilket betyder att en insats på 8 kr har dubbelt så stor chans att vinna jackpotten jämfört med en insats på 4 kr.

Ett synnerligen speciellt spel med potential till miljoner

Är du van vid att spela de mest populära spelen, såsom mest kända slottar från NetEnt Starburst eller Gonzo’s Quest, kommer du snabbt inse att Megajackpots Cleopatra erbjuder en helt annat upplevelse. Med sin psykedeliskt och egyptiskt hypnotiserande melodi är spelet ett synnerligen speciellt sådant. Designen är väldigt simpel med enstaka animationer och spelfunktioner som även är ganska få. Med det sagt finns det trots allt ett free spin-läge som med sin mutliplikator på x3 kan betala ut väldigt höga vinster. Jackpotten är så klart även den stora höjdpunkten i spelet, då chansen till att bli miljonär genom en insats på bara 4 kr finns där.